IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:10 | 31 декември 2015
Обновен: 08:54 | 26 април 2024

Кметът на Смолян напълни с продукти хладилника за бедни

Млади хора станаха част от инициативата "Ако си дал" и ще разнасят храна на възрастни

По материала работи: Борис Проданов
Кметът на Смолян напълни с продукти хладилника за бедни

За разлика от кметовете в Русе и Пловдив, които наредиха да се премахне хладилникът с храна за бедни, кметът на Смолян Николай Мелемов го напълни с продукти, предаде кореспондентът на БГНЕС от града. В Смолян хладилникът бе поставен между Първо СОУ " Св.св. Кирил и Методий" и бар " Верту" в стария център на града.


Олио, захар, консерви, леща, боб, кашкавал, пити с късмети, баклава, сладкиши, сирене - всичко това, за да имат бедните храна за празниците. И понеже те се стесняват да отидат там и да вземат пред всички, млади хора от Смолян са се включили в инициативата "Ако си дал" и ще разнасят продукти на възрастни.


Според Мелемов, благотворителност и бюрокрация нямат и не бива да имат нищо общо, а християнските добродетели ни призовават да бъдем милосърдни и добри. Така той отговаря на реакциите по други градове. Над 30 града в страната се включиха в инициативата да се оставят храни за бедни в хладилници на видно място.

Коментари

Новини Варна