IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
10:25 | 7 януари 2016
Обновен: 12:28 | 26 април 2024

Пет от командирите на ИД – бежанци в Германия

Владимир Чуков: С 1 млн. бежанци няма как да не се промушат!

По материала работи: Деян Михайлов
Пет от командирите на ИД – бежанци в Германия

Случващото се в Кьолн няма как да не насочи погледа ни към това, което се случва в Близкия Изток, настоя арабистът проф. Владимир Чуков.

Коментарът му пред БНТ бе свързан с разгорещилия се в Германия проблем със сексуални посегателства срещу жени от страна на мигрантите.

Той заяви, че има изнесени данни, че пет от командирите на "Ислямска държава" са в Германия.

"Зад този над 1 милион бежанци няма как да не се промушат такъв тип елементи. Това е един процес, който не само трябва да се наблюдава, а да му се противодейства, тъй като това са престъпници, терористи", заяви експертът.

"Ако погледнем историята на миграционните вълни в Европа, тази в момента е безпрецедентна. Тя не е предизвикана, а и общественото настроение не е настроено позитивно към преместване на подобна маса хора. Резонансът ще бъде с години напред", коментира проф. Чуков.

По думите му, при противопоставянето на Иран и Саудитска Арабия е въпрос на вековна борба. Сблъсъкът между сунити и шиити е сблъсък на две форми на държавност, посочи проф. Владимир Чуков.


Dnes.bg

Коментари

Новини Варна