IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
12:10 | 7 януари 2016
Обновен: 12:35 | 26 април 2024

Глоба 300 лева, ама от хартия се изкарат 7 лв.

Клошарите знаят, че няма как да им вземат нещо, което нямат

По материала работи: Юлиян Атанасов
Глоба 300 лева, ама от хартия се изкарат 7 лв.

"300 лева глоба? Няма как да стане, няма откъде", призна той пред Нова тв, след като вчера екомистерството пусна за обществено обсъждане законови поправки, според които всеки, който си взима от контейнерите за смет каквото си иска, ще бъде глобяват със сума до 1000 лева."Събираме само цветни метали от кофите за боклук, от това се изкарват различни "надници" - между 15 и 100 лв. на ден", разказаха две момчета, които се препитават основно по този начин в столичния квартал "Лозенец".

 

И те, както и Марио, смятат, че поправките в закона няма да работят и преследване на хората, които се прехранват само от боклука ще създаде още повече проблеми."Ако видя вътре в кофата 5 кг метални отпадъци, за които ще взема над 35 лв., и не мога да стигна до тях по нормален начин, ще разбия кофата", каза единият от клошарите.Твърдят, че биха си плащали минималната глоба от 50 лв., ако са заработили тези пари през деня, но не виждат как някой може да им вземе нещо, което нямат, като 1000 лв.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна