IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Общество
19:22 | 15 януари 2016
Обновен: 14:33 | 24 февруари 2024

Заглушават телефоните в залите за изпити на шофьори

През миналата година са анулирали 300 изпита заради подсказване са 300

По материала работи: Борис Проданов
Заглушават телефоните в залите за изпити на шофьори

До месец в залите, където се провеждат теоретичните изпити за шофьори, мобилните връзки ще бъдат заглушавани, така че да няма как външен човек да подсказва. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на “Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов.

 

“Работим активно с фирмата, която поддържа софтуера за самия изпитен процес, за някакъв начин на заглушаване на сигнала, на източниците, които са вътре в изпитната зала“, каза той.


“Предполагам, че до месец ще решим и този проблем и няма да има такова действие от страна на кандидатите. При единия от случаите имаше камера в копчето на ризата на кандидата, която камера излъчваше сигнал и отвън с едно устройство, което е монтирано на тялото, без слушалка в ухото. Едно вибриране, отговор едно, две вибрирания, отговор две и по този начин беше доста изобретателен този, който го използваше“, добави Цветанов.


През миналата година са проведени над 113 хиляди теоретични изпита в цялата страна, а анулираните изпити заради подсказване са 300.

Коментари

Новини Варна