IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:54 | 8 февруари 2016
Обновен: 12:10 | 29 февруари 2024

Грипна ваканция за учениците в Пловдив

Над 30 са пациентите, които вече са приети в тежко състояние в инфекциозната клиника

По материала работи: Борис Проданов
Грипна ваканция за учениците в Пловдив

От утре учениците в Пловдив са в грипна ваканция. Тази сутрин Регионалната здравна инспекция препоръча на Инспектората по образование да спре учебните занятия, заради рязко увеличилия се брой болни. Над 30 са пациентите, които вече са приети в тежко състояние в инфекциозната клиника на университетската болница “Свети Георги“, като повечето от тях са деца. В двата почивни дни много пациенти, също предимно деца, са посетили и центровете за оказване на спешна медицинска помощ.

 

Това заяви директорът на дирекция “Надзор над зарадните болести“ към РЗИ Моника Троянчева. Ето какво още уточни д-р Троянчева: В амбулаторията на УМБАЛ “Свети Георги“ през първият почивен ден са 148 обслужените деца, през вторият почивен - 137. 

 

Така се реши да се преустановят учебните занятия, с оглед ограничаване на разпространението на респираторните инфекции и на практика въвеждаме противоепидемични ограничителни мерки. Засилва се филтърът в детските градини, които не можем да ги спрем. Същите мерки, а именно засилване на филтъра, се въвеждат и за лечебните заведения, но на този етап не се предлага преустановяване на плановия прием и спиране на плановите операции, допълни за БНР д-р Троянчева.

Коментари

Новини Варна