IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
09:53 | 28 март 2016
Обновен: 14:53 | 24 февруари 2024

Агресия vs. лекари – роми срещу Спешното във Ветово

Докарали жена в кабинета за преглед, но нападнали екипа

По материала работи: Слав Велев
Агресия vs. лекари – роми срещу Спешното във Ветово

Снимка btv

2 през нощта, спешният кабинет във Ветово. Лекарският кабинет е щурмуван от група роми, които носят своя позната, изпаднала в безсъзнание. Но историята не е просто това. Близките на пациентката са нападнали лекарите, които са били дежурни.

"Вместо да натиснат звънеца, направо са започнали да думкат по вратата, счупили са едното стъкло, колегата който е бил тука, е дошъл, те са започнали да викат, да го заплашват. Тук е било пълно, около 20 човека са влезли. Той ги е помолил да излязат навънка, послушали са го и докато са били навън са продължили да думкат и са счупили и другите две стъкла", разказва пред bTV фелдшерът Николай Николов.

Основните претенции и недоволство на близките било забавено обслужване. Оказва се обаче, че те подават сигнал към телефон 112 и веднага след това водят жената в спешния център.

"Значи колегата е имал късмет, защото екипа, който е бил за адреси, не е имал работа и са били тук и тримата. Той е бил абсолютно в рискова ситуация. Можело е да му налетят и на него", коментира още Николов.

Заради счупените стъкла медиците са потърсили съдействие от полицията. Лекарите тук разказват, че са свикнали с подобни ситуации. Само преди около година друг техен колега, също е бил нападнат и успял да се размине само със счупено ребро.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна