IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Общество
11:50 | 28 март 2016
Обновен: 01:18 | 9 април 2024

Тирове рушат село, местните си "берат" нарове и зеле

Трафикът в Славотин е забранен, но това не спира камионите

По материала работи: Слав Велев
Тирове рушат село, местните си "берат" нарове и зеле

Тирове рушат монтанското село Славотин. От преминаването им стените на къщите се пропукват, а катастрофите са се превърнали във всекидневие. Често камионите отнасят домовете или земеделските постройки на хората.

Пътят през селата Доктор Йосифово и Славотин е най-кратката връзка с Дунав мост 2, затова е предпочитан, въпреки че преминаването на автомобили над 12 тона е забранено.

Преди десетина дни пълен с памперси камион поднесе на завой при влизане в Славотин и се спря в масивна постройка, пълна с пчелни кошери, като превърна всичко в руини. Според собствениците унищоженото имущество е за над 20 хиляди лева.

Памперсите бяха пощадени, но при предишен случай хората се снабдили с перилни препарати. Случвало се е да има и бисквити, картофи, а и закачалки, съобщи bTV.

Вчера пък се преобърна 20-тонен камион, натоварен с плодове и зеленчуци. Шофьорът карал към Дунав мост 2, а крайните му дестинации била Германия и Франция.

Заради поредната катастрофа Германия и Франция може да останат без нарове и зеле. За сметка на това местните могат да си "наберат" директно от пътя.

Настилката по второкласния път е в състояние "дупка до дупка", а в по-приличните участъци - "кръпка до кръпка". През селата обаче настилката е нова и позволява висока скорост.

Най-голямата тревога за хората обаче е рискът за живота им и състоянието на домовете им, напукани от интензивния тежкотоварен трафик.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна