IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
13:01 | 28 март 2016
Обновен: 10:35 | 19 април 2024

Стрелча иска Путин за свой почетен гражданин

Идеята е на местното сдружение "Родолюбие"

По материала работи: Слав Велев
Стрелча иска Путин за свой почетен гражданин

Президентът на Русия Владимир Путин може да стане почетен гражданин на Стрелча, ако 13-те членове на общинския съвет подкрепят предложението на местното сдружение "Родолюбие", в което участват 59 души, пише dnes.bg.

Сред тях е Луко Лулчев, чиято е идеята - Путин да стане почетен гражданин на курортното градче в полите на Средна гора, наричано от местните Малката Москва, разказва "Труд".

От сдружение "Родолюбие" подчертават, че подбудите им не са комерсиални, а единствено целят България да съхрани своите исторически, културни и братски отношения с Русия. 

"Докога ще ни заблуждават, манипулират и заличават нашата история, културни и морални ценности и вярвания. Опитват се да ни наложат виждания за съдружие и мирно съжителство с петвековен поробител и нови глобални и неоколониални приятелства. Изконната българска любов и почит към братска Русия се потъпква и отрича. Поне засега те няма да успеят в Малката Москва - Стрелча", пише в обръщението във Facebook профила на Луко Лулчев и на сдружение "Родолюбие", което е преведено и на английски.

Очаква се предложението да бъде внесено за гласуване на заседанието през април и дори има голям шанс да бъде прието - кметът на Стрелча Стойно Чачов е от АБВ, а в местния парламент има двама негови съпартийци, общинските съветници от БСП са четирима, от Българска социалдемокрация - трима, а от ГЕРБ и ДПС имат едва по двама старейшини в ОбС.

 

Коментари

Новини Варна