IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:08 | 28 март 2016
Обновен: 10:35 | 19 април 2024

Футболните фенове скочиха на Плевнелиев и БХК

"Там, където президентът получава награди, за нас няма смисъл да ходим"

По материала работи: Слав Велев
Футболните фенове скочиха на Плевнелиев и БХК

снимка БТА

 

Сдружението на футболните привърженици в България отказа участие на европейския фенски турнир в украинския град Лвов, който се провежда всяка година. Българският отбор е шампион на Европа по футбол за запалянковци в последните три години, но тази година ще пропусне надпреварата. Решението е взето на 26 март, събота, по време на Общото събрание на сдружението, проведено в Пловдив.

"Там, където президентът Росен Плевнелиев получава награди, за нас няма смисъл да ходим”, аргументират решението си футболните фенове.
 

"Взехме решение да не участваме тази година поради следните причини. И през трите години бяха получени забележки за "крайно десни" прояви на българските участници и за твърде сериозното отношение към представянето си, защото "турнирът бил само за забавление". За българските състезатели-фенове отношението няма как да не е сериозно, щом се играе с фланелки на българския национален отбор и се свири химна на България пред българското знаме", се чете в позицията на сдружението.


"Войната в Украйна превръща всяко спортно събитие в пропаганда на политиката на управляващите сили, които влошиха драматично положението на украинските граждани, включително и на многобройното българско население, а това прави невъзможно нашето участие. Жалко за украинските патриоти, които не разбраха за какво ги използват", смятат още футболните фенове.

Те съобщават още, че сдружението започва "непримирима борба срещу антибългарската и противодържавна организация - Български хелзински комитет". 

"Въпросното псевдо НПО има дейно участие в очернянето на Николай Йовев и останалите следствени момчета от Сандански, дейно защитава престъпния цигански клан Рашкови и се бори за връщането му в Катуница, номинира за "Човек на годината" убиеца на левскаря от Южна дивизия Андрей Монов, а в последно време тормози и един доблестен мъж от Ямбол – Динко Вълев, който взе да защитава нашата Родина от нашественици", се чете още в позицията на футболните фенове у нас.

Сдружението изразява морална подкрепа за Динко Вълев от Ямбол и изразява готовност да организира поход до граничните райони на България, за да му помогне.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна