IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:26 | 28 март 2016
Обновен: 10:36 | 19 април 2024

Големите болници се разграничават от протестите на личните лекари

Настояват разногласията да бъдат изчистени в съвместни разговори

По материала работи: Слав Велев
 Големите болници се разграничават от протестите на личните лекари

И Асоциацията на университетските болници се разграничава от заявените стачни действия на лекари и медицински персонал. Това се посочва в съобщение на организацията до медиите.

Според големите лечебни заведения стачните действия не са решение на проблемите в сектора. „Защото вече повече от 20 години се опитваме да преодолеем проблемите със стачки и конфронтации, от което загубиха най-вече нашите пациенти. А здравната система не удовлетворява никого“, посочва се в съобщението.

Спешните медици от цялата страна също се разграничиха от исканията на Българския лекарски съюз и Сдружението на общопрактикуващите лекари. 

От там настояват вместо на улицата всички страни в липсващия диалог на тема „реформа в здравеопазването“ да седнат на масата на преговорите за общо решение на неизяснените въпроси, на противоречията и несъгласията.

"В медицината революции и чудеса не съществуват. Всички резултати идват след много, дълги и съвместни усилия на много хора. Реформата също не може да се случи от днес за утре - при това, като се следва само една безпогрешна линия. Затова сме убедени, че посоката на промяна трябва да бъде подкрепена, а разногласията да бъдат изчистени в съвместни разговори", пише още в позицията.

За Асоциацията на университетските болници това ще бъде доказателство за отговорно поведение на лекари, които гарантират качествено, постоянно и навременно лечение на пациентите и на мениджъри, които трябва да осигурят стабилност на лечебните заведения.


 

investor.bg

Коментари

Новини Варна