IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:52 | 9 април 2016
Обновен: 10:39 | 19 април 2024

Гърция строи бежански лагер край Гоце Делчев

В предаване за местната телевизия ALFA NEWS и тримата представители на властта са изразили своите силни възражения срещу начина

По материала работи: Борис Проданов
Гърция строи бежански лагер край Гоце Делчев

Гръцкото правителство разпореди създаване на бежански лагер на българската граница край Гоце Делчев. Слуховете, които вървят от седмица в съседна Драма за създаването на втори имигрантски център за настаняване, бяха потвърдени от представителите на властта. Това съобщава гоцеделчевският в. "Хроника", който се позовава на гръцки медии.


Началникът на полицията комисар Георги Павлидис, заместник-областният управител Аргирис Патакакис и заместник-кметът на Като Неврокопи г-н Тамбуридис са потвърдили, че има решение на гръцкото правителство да се създаде т. нар. hot spot в сградата на бившия лагер на митрополията на Драма в с. Гранити, като областната управа е задължена да го подготви за настаняване на бежанци. В предаване за местната телевизия ALFA NEWS и тримата представители на властта са изразили своите силни възражения срещу начина, по който правителството се намесва без да информира местната общност и организации, както и притеснения относно годността на обекта по отношение на инфраструктура, свързани със здравето и безопасността на мигрантите.


Според заместник-кмета на Като Неврокопи помещенията в лагера не са подходящи за целта, има проблеми най-вече с водопровода и канализационната мрежа. Допълнителни проблеми се очакват относно безопасността на местните жители, тъй като Гранити е село с няколко жители - предимно възрастни хора - без възможността за адекватни действия на полицията и близостта до гръцко-българската граница.


fakti.bg

Коментари

Новини Варна