IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:39 | 10 април 2016
Обновен: 23:12 | 29 февруари 2024

БГ пилот за срещата с НЛО: Това нещо беше с нас 7 минути

Историята на Господин Господинов - пилот, почетен консул, художник

По материала работи: Златина Добрева
БГ пилот за срещата с НЛО: Това нещо беше с нас 7 минути

Някои хора имат толкова странен живот, че той изглежда направо невероятен. Един от тези хора е Господин Господинов - почетен консул на Гана в България, дългогодишен пилот, художник. Човек, преживял среща с извънземен разум, разказва bTV.

 

Той летял 11 години със свръхзвуков изтребител МиГ-19. Летял е и с Ту-154. Минал през селскостопанската авиация. Летял и в гражданската авиация.

 

„Свърших с военната авиация, минах през селскостопанската авиация, две години по 6 месеца бях в Судан, пръсках срещу скакалци. Имахме тогава държавна награда от Судан”, спомня си Господинов.

 

След като напуска селскостопанската авиация, Господин Господинов започва да лети с пътнически полети на „Балкан”. Като че ли е открил по-спокойна работа, но само на пръв поглед.

 

Една среща във въздуха променя всичко. „Бях командир на Ту-154, изпълнявахме чартърни полети. Това беше 1981 г., юни месец някъде, изпълнявах полет София-Франкфурт-Варна. Летяхме на 11 500 м височина. Около езерото Балатон в Унгария получих съобщение от районник на диспечерска служба Виена, че по данни на предния самолет се виждало някаква светеща точка в небето, за мое сведение го казваха.

 

Изведнъж ме накараха да погледна пак и очите ми станаха като паници. Идва срещу нас и увеличава размерите си за части от секундата. Дойде от дясната страна на самолета, сви и тръгна с нас.

 

Радиовръзката изчезна внезапно, локаторът също спря да работи. Това нещо беше с нас 7 минути. Всички пътници бяха вдясно, наложи се да поемам управлението, за да компенсираме теглото на тия пътници. Извикахме трима души от кабината, за да заснемат”, разказва за близката среща Господинов.

 

„Въздухът в кабината вибрираше. Аз съм го нарисувал, но естествено не може това, което е било точно, но в този порядък. В средата огромна черна зона така да кажем, но такова черно, каквото не съм виждал и някак дърпа. На 7-мата минута изведнъж обратно, в обратна посока замина. След което всичко се възстанови”, допълва той.

 

„Това нещо беше с големината на един 5,6-етажен блок. По мое мнение и данни на останалия екипаж беше на около 400 м от нас”, обяснява Господинов.

 

„Всички решихме да не вдигаме шум по този въпрос. Месец преди това един съветски екипаж е имал подобен случай, екипажът беше свален и никога повече не са го пускали да лети”, разказва Господинов.

 

Той казва, цитиран от dnes.bg, че срещата го е вдъхновила да се заеме с изкуство. И така пилотът Господинов се превръща в художник. С изкуството обаче не свършват интересните моменти в живота на този необикновен човек.

 

През 1986 г. получава предложение да отиде в Акра, столицата на Гана, за да създаде офис на „БГА Балкан” там. Шестмесечната командировка се оказала десетгодишна.

Когато си тръгва от Гана, правителството предлага на Господинов да стане почетен консул на страната у нас.

Коментари

Новини Варна