IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
21:52 | 21 април 2016
Обновен: 07:03 | 29 април 2024

Дерматитът плъзва и в Благоевградска област

По материала работи: Борис Проданов
Дерматитът плъзва и в Благоевградска област

След Хасково и Стара Загора, нодуларен дерматит е открит и в Благоевградска област, първото огнище на болестта е установено в Гоце Делчев, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.


Положителна проба е дала една крава от стадото на фермер от Гоце Делчев, който има общо 11 крави, които отглежда във ферма край града. След констатирането на заболяването всичките му животни ще бъдат умъртвени.


Има съмнения за наличието на болестта и в две хаджидимовски села - Блатска и Лъки. Днес на място са били ветеринарни специалисти, които са взели кръв от животните.


Само преди три дни кметът на Гоце Делчев издаде заповед, с която забрани продажбата и придвижването на едри преживни животни, които са възприемчиви към заболяването заразен нодуларен дерматит. С превантивна цел бе забранено и провеждането на пазари и изложби на едри преживни животни на територията на общината.

Коментари

Новини Варна