IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
11:24 | 18 май 2016
Обновен: 10:52 | 19 април 2024

Миряни чакат решението на Синода за Дионисий

Въоръжени с плакати, лозунги и икони - разделени на два отбора

По материала работи: Слав Велев
Миряни чакат решението на Синода за Дионисий

Около 40 души са се събрали пред Светия Синод, където днес се очаква да бъде решена съдбата на архимандрит Дионисий, пише "Труд".

 

Великденската заря, участието на гвардейците в службите и театралните елементи, които се опитва да вкарва в църковните православни ритуали, запалиха фитила на недоволството срещу отеца от свещениците и дяконите в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски".

 

40 души са се събрали на мирното бдение. От едната  страна зоват за справедливо наказание за божия служител, а от другата са в негова защита.  Зад "За чиста и свята църква" седят миряните, които смятат, че Дионисий се подиграва с Господ. Отсреща с плакати "Ние тачим отец Дионисий", "Да бъдем сърцати" зоват привържениците на архимандрита.

 

Вече е ясно, че има кворум и заседанието в момента тече. То ще продължи три дни и не е ясно дали точно днес ще излезе с решение.

trud.bg

Коментари

Новини Варна