IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:41 | 19 май 2016
Обновен: 12:56 | 20 април 2024

Политически дрязги между ДПС и ДОСТ на митинга в Джебел

Активисти на движението освиркаха Местан и предизвикаха бурни реакции

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Bulgaria on Air

Делегати и привърженици на ДПС се събраха на митинг на главния площад на Джебел по случай честванията на 27-годишнината от Майските събития. Тази година честванията в Джебел преминават под клеймото на политическите дрязги между ДПС и ДОСТ.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заяви пред събралите се на митинга хора, че присъствието им е "категоричното доказателство за резултатите на предстоящите избори", предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Предателите не се допускат в Джебел, на пътя ни няма да застанат, нито ДОСТ-овци, нито апаши", закани се Карадайъ.

В началото на месеца от ДПС поискаха от кмета на Джебел да направят възпоменателния митинг, той обаче им отказа. Депутатите сезираха Административния съд, който впоследствие отмени забраната.

"Пак местната власт забранява на хората да изразят своето желание да проведат своя възпоменателен митинг. Същите тези хора, които преди 27 години са били на този площад, на същите тези хора местната власт забранява по същия начин този митинг", заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис.

Междувременно стана ясно, че Лютви Местан и членовете на ДОСТ също присъстват на митинга, но не се знае дали ще се качат на трибуната. Активисти на ДПС освиркаха Местан и предизвикаха бурни реакции сред събралите се на площада хора.

Лидерът на ДОСТ от своя страна заяви, че случващото се е политическа провокация.

Повече информация можете да намерите тук:Dnes.bg

Коментари

Новини Варна