IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
08:51 | 20 май 2016
Обновен: 10:53 | 19 април 2024

Шестокласничка падна от Асеновата крепост

Има опасност за живота й

По материала работи: Слав Велев
Шестокласничка падна от Асеновата крепост

12-годишно момиче от Асеновград е в кома и с опасност за живота в УМБАЛ "Св. Георги", след като падна вчера по обяд по пътя за Асеновата крепост.

Инцидентът станал около 12:30 часа, когато цял шести клас от СОУ "Княз Борис Първи" отивал към крепостта с учителката си. Децата имали спортен празник, тъй като денят е обявен за неучебен, но присъствен заради матурите.

Момичето се подпряло на мантинела край пътя, за да си върже обувката, но залитнало и паднало в дерето. Участъкът, където се е случил инцидентът, е ремонтиран след пропадането на първото свлачище в района и се намира точно под Метоха.

Детето е със сериозни наранявания - тежка черепно-мозъчна травма, охлузвания по тялото и лицето и в кома, като има сериозна опасност за живота му, съобщиха от болницата. То е настанено в КАИЛ на апаратна вентилация.

По случая е образувано досъдебно производство в Районната прокуратура в Асеновград за средна телесна повреда, причинена по непредпазливост. Децата, които са били свидетели на инцидента и учителката им, са дали обяснения в полицията. 

 

Монитор

Коментари

Новини Варна