IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
10:55 | 1 юни 2016
Обновен: 05:23 | 30 април 2024

БДЖ напомня: ЖП релсите не са място за игра и снимки

Зачестяват случаите на поразени от волтова дъга деца

По материала работи: Пламен Янков
БДЖ напомня: ЖП релсите не са място за игра и снимки

"ЖП релсите не са място за игра и снимки" - не си струва да рискуваш живота си заради един кадър, припомнят от БДЖ преди лятната ваканция и по повод на Деня на детето - 1 юни.

 

Националната компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) и "Холдинг БДЖ" ЕАД разпространиха 3000 информационни брошури на по-големите гари в страната като част от кампанията "ЖП релсите не са място за игра и снимки".

 

Инициативата се осъществява под егидата на Държавната агенция за закрила на детето, съвместно с Омбудсмана на Република България, Министерството на вътрешните работи и други институции, имащи отношение към случаите на поразени от волтова дъга деца, вследствие на неправомерно пребиваване в жп участъци, се посочва в съобщението от инициаторите.

 

Целта на информационните брошури на НКЖИ и БДЖ е да се повиши безопасността на децата в райони на жп инфраструктурата, включително за избягване на превърналото се в мода сред тийнейджърите "селфи на опасни места".

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна