IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
18:16 | 3 юни 2016
Обновен: 07:49 | 18 май 2024

Световната банка похвали напредъка на БНБ

Управляващите предприеха много сериозни мерки през последните две години, заяви представителят на международната институция у нас Тони Томпсън

По материала работи: Ставри Таргов
Тони Томпсън

Световната банка оценява високо напредъка в работата на БНБ, заяви в специално интервю за "Хоризонт" представителят на международната институция у нас Тони Томпсън.

"Управляващите предприеха много сериозни мерки през последните две години, за да открият проблемите във финансовия сектор и да започнат тяхното решаване. Това е много голям пакет от реформи, ние не очакваме промяната да се случи за една нощ. Нашето финансиране към Фонда за гарантиране на влоговете представлява, според нас, нещо като вот на доверие към сектора и към управляващите, че правят правилните реформи.", каза той.
Бордът на директорите на банката взе решение за отпускане на два кредита на България, с които ще се финансират Фонда за гарантиране на влоговете и програмата за енергийна ефективност. Държавните гаранции за първия от тях, в размер на 300 млн. евро, бяха одобрени от бюджетната комисия в парламента вчера.
БНР

Коментари

Новини Варна