IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
20:43 | 3 юни 2016
Обновен: 07:49 | 18 май 2024

Засилват контрола в детските ясли и градина

Мярката след инцидента с нахапаното дете

По материала работи: Ставри Таргов
Засилват контрола в детските ясли и градина

Засилват контрола във всички детските ясли и градини в София, след като стана ясно, че 2-годишно момиченце е било нахапано от свое връстниче по лицето, ръцете и гръбчето, докато са били оставени без надзор.
Инцидентът е станал вчера в детска градина в столичния кв. "Борово". По случая вече е уволнена една медицинска сестра. Други две може да бъдат дисциплинарно уволнени, ако се докаже, че са оставили децата сами без надзор.
 "Установено е, че има безотговорно поведение на медицинското лице, което е отговаряло за тази група. - заяви пред БНТ зам.кметът на София Тодор Чобанов - Категорично можем да кажем, че лицето не е изпълнило служебните си задължения. Медицинското лице си е подало оставката тази сутрин, защото съзнава своята вина в този тежък случай.
При всички случаи, това е един сериозен инцидент и ще бъдат положени сериозни усилия за подобряване на контрола, тъй като тук става дума за това директорите да контролират работата на своите подчинени, на медицинските лица в яслените групи", допълни още той.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна