IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
08:41 | 13 юни 2016
Обновен: 11:03 | 19 април 2024

Акция за данък „,уикенд“ за лимузините по морето

До момента са проверени над 550 лица, близо 30 заведения и търговски обекти и над 150 леки коли

По материала работи: Слав Велев
Акция за данък „,уикенд“ за лимузините по морето

 

Масови проверки за данък „уикенд“ за лимузините по морето започва НАП.

 

Акцията е свързана с разпореждането на премиера Бойко Борисов след покушението срещу Митьо Очите МВР да спира всяко луксозно возило в „Слънчев бряг“. В събота той отново предупреди, че „няма да жертваме милионите туристи по морето и милиардите, които се очакват като приходи, за сметка на няколко глававаци там“ и подчерта, че ще има тотална репресия върху тях със законови средства, а последствията за всеки, който се опитва да проваля сезона, ще са тежки.

 

Така след като бъдат проверени от ченгетата, лимузините ще бъдат подавани за проверка на данъчните, ако се е оказало, че се водят на фирми. НАП пък от своя страна ще им налага данъка и ще ги санкционира, ако в пътната им книжка не е било отразено, че се използват за лични цели, научи Агенция „Монитор“.

 

До момента са проверени над 550 лица, близо 30 заведения и търговски обекти и над 150 леки коли, като са иззети повече от 170 литра алкохол без бандерол. Оказа се, че повечето от спрените джипове и лимузини официално се водят именно на частни фирми. Останалите оправдания в повечето случаи бяха „колата е на мъжа ми“, „подари ми я гаджето, но не я прехвърли“, „взех я назаем от приятел за няколко дни“. В хода на проверките бе арестуван мъж, обявен за общодържавно издирване, а в два от нощните клубове са засечени данъчни нарушения - в първия е установено, че липсва касов апарат, а вторият е спипан, че не издава касови бележки.

monitor.bg

Коментари

Новини Варна