IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:39 | 14 юни 2016
Обновен: 13:41 | 30 април 2024

СЕМ одобри новите членове на Управителния съвет на БНР

Мандатът започва на 8 юли

По материала работи: Пламен Янков
СЕМ одобри новите членове на Управителния съвет на БНР

С четири гласа "за" Съветът за електронни медии одобри предложения от генералния директор Александър Велев нов състав на Управителния съвет на Българското национално радио.

 

Съгласно договора на Александър Велев за управление той трябва да предложи новите членове на УС в 15-дневен срок. Те се одобряват от Съвета за електронни медии.

 

В новия Управителен съвет на БНР бяха избрани Виктор Серафимов, Екатерина Борисова, доц. д-р Момчил Георгиев и Свилена Симеонова.

 

Мандатът на новия Управителен съвет започва на 8 юли 2016 година.

 

Виктор Серафимов е магистър по право  от СУ „Св. Климент Охридски“, завършил e двугодишна специализация по „Английско и европейско право“ в Университета Кеймбридж, Англия, а към настоящия момент е докторант по „Международно право и международни отношения“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“. Член е на различни работни групи към Постоянната комисия по културата и медиите в 43-тото Народно събрание.

 

Екатерина Борисова е бакалавър по „Стопанско управление“ и „Туризъм“ в СУ „Св. Климент Охридски“, магистър по „Управление на инвестициите“ от Университет Сити, Касс Бизнес Скуул, Лондон и магистър по „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство.

 

Доц. д-р Момчил Георгиев е доктор по „Музикознание“. Образованието му е в областите на изкуството и културните политики - като флейтист и музиколог. Специализирал е в САЩ, Великобритания и Унгария в областта на теорията, историята и икономиката на културата. Към настоящия момент е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”.

 

Свилена Симеонова е магистър по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има специализация по европейски въпроси в Колежа на Европа, Брюж, Белгия, и допълнителни квалификации в областта на управлението, вътрешния контрол, вътрешния и външния одит.

 

В периода 1999 – 2001 година е консултант на ръководството на БНР по правни въпроси. Познава добре структурата и управлението на националното радио.

БНР

Коментари

Новини Варна