IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
12:02 | 25 юни 2016
Обновен: 21:49 | 29 април 2024

27 юни е Световен ден на риболова

В България представители на спортния и любителския риболов отбелязват празника, както подобава - с масови посещения на язовирите, реките и черноморското крайбрежие

По материала работи: manager
27 юни е Световен ден на риболова

Който твърди, че рибарите нямат празник, дълбоко греши.


Едно на ръка, че самия риболов е един голям празник за онези, които са го избрали за свое хоби, а и за тези, които изкарват насъщния си с него. 


Официално 27 юни се чества за световен ден на риболова от 1985 г. по решение на Международната конференция по регулиране и развитие на риболова, проведена през месец юли на предходната 1984 година.

 

В България представители на спортния и любителския риболов отбелязват празника, както подобава - с масови посещения на язовирите, реките и черноморското крайбрежие, водени от надеждата, че този ден е специален и ще им поднесе като дар най-добрия улов за годината. Специалисти твърдят, че това може да се окаже вярно, тъй като денят е изключително благоприятен за риболов, а и сезонът беше открит преди броени дни - на 2 юни.

Коментари

Новини Варна