IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
19:50 | 12 юли 2016
Обновен: 12:06 | 19 май 2024

Общинският съвет в Роман не отстрани от длъжност предсетателя си, арестуван за корупция

Тихомир Вълчев е с постоянна мярка "задържане под стража" от месец март

По материала работи: Ставри Таргов
Общинският съвет в Роман не отстрани от длъжност предсетателя си, арестуван за корупция

Решение на Общинския съвет в Роман остави на поста председател Тихомир Вълчев, който е арестуван по корупционната афера в държавната автомобилна инспекция.

Тихомир Вълчев е с постоянна мярка "задържане под стража" от месец март и законът предвижда отстраняване от председателския пост, заради невъзможност да изпълнява задълженията си, повече от три месеца. Днес Общинският съвет не прие предложението за отстраняването му с половината от гласовете на присъстващите съветници.

Поради незаконосъобразността на решението за утре е насрочено извънредно заседание. В Общинския съвет в Роман няма мнозинство. Най-много - 5 от 13 гласа има групата на ГЕРБ, към която е Тихомир Вълчев. Месеци след аферата в ДАИ той не беше отстранен и от председателското място на общинската структура на партията въпреки, че негови съпартийци от други населени места, замесени в скандала, бяха изключени.

БНР

Коментари

Новини Варна