IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:17 | 16 юли 2016
Обновен: 07:19 | 18 май 2024

Пускат само коли към Турция

От турската страна достъпът до България е спрян

По материала работи: Слав Велев
Пускат само коли към Турция

През трите пункта на българо-турската граница се пропускат само автомобилите, пътуващи към Турция. От турска страна не се допускат коли, влизащи в България. Страната ни е засилила полицейската охрана на границите с Турция.

 

Спокойна е обстановката на граничен пункт Лесово. През пункта няма почти никакво движение, не се движат нито леки коли, нито ТИР-ове.

 

От българска страна пред пункта има спрели около 20 автомобила и микробуса, 14 от тях са пълни с молдовски туристи, които са тръгнали на почивка в Истанбул. Те са пристигнали около 3.00 ч. тази нощ. Обяснено им е било, че могат да влязат, но е за предпочитане да изчакат, тъй като турските гранични служби не пропускат движение към България. Движение на ТИР-ове почти няма

Бариерата от българска страна е вдигната, но желаещи да преминават няма, съобщи БНР.

 

Около 7:00 ч. камион с разградска регистрация е преминал към България. Водачът на превозното средство е обяснил, че към момента се пропускат ТИР-ове към страната ни, но само малка колона, която се е натрупала през изминалата нощ.

 

Монитор

Коментари

Новини Варна