IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
10:34 | 30 юли 2016
Обновен: 19:35 | 27 февруари 2024

Баба стана майка на 4 деца

Мечтата й е да наеме общинско жилище във Велико Търново

По материала работи: Слав Велев
Снимка: 1den.bg

Елка Мошева от Велико Търново посвети живота си на своите четири внучета – Елица, Даниел, Биляна и Ирена, разказа Би Ти Ви. Най-голямото момиченце е на на 5, най-малкото на 1 годинка. Децата са на сина й Георги, който е в затвора. Снаха й починала преди половин година от тумор в мозъка и бабата се наложило да стане майка, защото не иска децата да живеят в социални домове.

 

48-годишната жена живее в Дебелец под наем. Стегнала къщата – има още влага, но е чисто и подредено. Сега двете големи деща живеят в една спретната стаичка, двете малки в друга. Бабата спи в коридора, за да е еднакво близо до всички деца. Елка не работи, няма осигуровки, 5-членното семейство живее с помощите за децата, но не се оплаква и не иска подаяния.

Не моли за помощ, макар да има нужда и от играчки, и от дрешки за децата. Мечтае за общинско жилище във Велико Търново.

Искам децата да живеят в чист и добър свят и да бъдат образовани, казва Елка, която по думите на съседите е идеалната баба майка.

 

monitor.bg

 

Коментари

Новини Варна