IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
17:36 | 1 август 2016
Обновен: 19:36 | 27 февруари 2024

Къде да разпънем палатка в планината?

Югозападното държавно предприятие осигурява специални места

По материала работи: Ставри Таргов
Къде да разпънем палатка в планината?


От този летен сезон Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ дава възможност на любителите на почивката сред природата да разположат палатки и каравани на специално обособени места за къмпингуване в горски територии.

Това е стъпка в изпълнение на политиката на Министерството на земеделието и храните за предоставяне на минимални условия за туристите, които избират този начин на почивка, и е само началото на продължителен процес за определяне на нови зони за къмпингуване, заявиха по този повод от ръководството на предприятието в Благоевград.

Местата, подходящи за този вид туризъм, са в районите на три териториални поделения на ЮЗДП, в областите Пазарджик, Благоевград и Софийска, съобщава БТА.

Палатки могат да се разпъват в местността "Ливада Бачия" в Рила - в района на "Държавно горско стопанство /ДГС/ Белово", която е вилна зона и предпочитано място за отдих и туризъм.

Местността "Вищерица" в Западните Родопи в района на "ДГС Гърмен" е друга възможност за почиващите, които биха могли да си организират и велопоходи.

Чудесно място за къмпингуване предлагат и държавните горски територии около язовир "Душанци", стопанисвани от "ДГС Пирдоп".
В обособените за къмпинг зони са създадени минимални базови условия за почиващите, допълниха от ЮЗДП. Поставени са сигнални ленти и указателни табели, кошчета за отпадъци, обезопасени и обозначени са местата, където единствено може да се пали огън. В зависимост от интереса горското предприятие има готовност да извърши подобрения.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна