IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:21 | 6 август 2016
Обновен: 11:23 | 19 април 2024

Жегата събаря все повече хора

Лекарите съветват децата и хората с хронични заболявания да приемат повече течности, да не се натоварват физически при високите температури и да не се излагат на слънце

По материала работи: Борис Проданов
Жегата събаря все повече хора

55 сигнала за помощ са получени днес в Центъра за спешна медицинска помощ в София град и област. Част от тях са свързани горещото време и с дехидратация при малките деца и инсултни състояния.

 

65 на сто от подадените сигнали за Бърза помощ в София и областта са били действително спешни, останалите не са отговаряли на това изискване, обясни дежурният лекар за БНР д-р Балова: Търсят ни за всякакви неща, но имаме наистина и спешни адреси. Има около 10 случая с припаднали хора от жегата, до момента има и 6 инсулта, децата с дехидратация досега са 9.

 

15 екипа работят на територията на столицата днес, а 17 за областта, посочи още д-р Балова. Лекарите съветват децата и хората с хронични заболявания да приемат повече течности, да не се натоварват физически при високите температури и да не се излагат на слънце.

Коментари

Новини Варна