IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:07 | 7 август 2016
Обновен: 11:24 | 19 април 2024

Отличиха митничар от Дунав мост, отказал подкуп на каналджия

Служителят получи благодарствено писмо от окръжния прокурор на Русе

По материала работи: Ставри Таргов
Отличиха митничар от Дунав мост, отказал подкуп на каналджия


Митнически служител от пункт Дунав мост е отказал подкуп на каналджия, превозващ 41 емигранти. Служителят на отдел "Борба с наркотрафика" е получи благодарствено писмо от окръжния прокурор на Русе. Каналджията вече е осъден на две години затвор ефективно и глоба от 5000 лева по две обвинения - за трафик на хора и за предлагане на подкуп в размер на 2625 лева на длъжностни лица. Присъдата е влязла в сила и приведена в изпълнение.

Случаят е от миналата година, когато около 3 часа през нощта товарният автомобил с бежанците пристигнал на Дунав мост-Русе. В ремаркето били натоварени 8 палета с над 3 тона електрически кабели и електронни платки. В ТИР карнета било отбелязано, че пътува за Германия.

Поради подозрително поведение на шофьора Кемал Туран и служителят насочил камиона за сканиране с рентгеновата система. Когато спрял при рентгена, шофьорът слязъл и се доближил до митничаря. Измъкнал пачка пари и дискретно се опитал да я натика в джоба му, прошепвайки, че това са 2500 евро, "за да си затвори очите".

Междувременно Кемал Туран направил неуспешен опит да подкупи и служител на "Гранична полиция". При изброяването и описа на предлаганата пачка, се оказало, че тя съдържа 2625 евро.

БНР

Коментари

Новини Варна