IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
14:36 | 7 август 2016
Обновен: 11:24 | 19 април 2024

В Плевен конфискуват каруци

Санкцията се прилага, ако собствениците им нарушават правилата за движение

По материала работи: Ставри Таргов
В Плевен конфискуват каруци

В Плевен ще се конфискуват конски каруци от собствениците, ако нарушават правилата за движение. Въвеждат се строги изисквания за регистрация и ползване на животинска тяга. За преодоляване на проблема с влизащите в рамките на града каруци се разчита и на полицейски служители.

Това е договорено между ръководствата на Общината и Областната дирекция на МВР.

Строгите мерки са залегнали в промените на Общинска наредба номер 3 и се налагат от безразборното движение на конски каруци по улиците на Плевен.

Въвежда се изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто, да бъдат регистрирани в кметствата по места, номерата и името на селището да бъдат изписани с едър, черен шрифт от двете страни на каруцата. По този начин при установяване на нарушението собственикът ще бъде бързо установен.

Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние. Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установяване на нарушение. Такава практика вече съществува в много други общини.

БНР

Коментари

Новини Варна