IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Общество
16:36 | 10 август 2016
Обновен: 22:29 | 27 март 2024

Десетокласник от Шумен на финала на световното първенство по авиомоделизъм

Постижението му класира националния отбор на България на трето място

По материала работи: Пламен Янков
Десетокласник от Шумен на финала на световното първенство по авиомоделизъм

Десетокласникът Ивайло Димитров от Шумен е първият българин, достигнал до финал на световно първенство по авиомоделизъм.


В заключителната фаза на турнира Ивайло Димитров остава шести в класирането, заради лошите метеорологични условия, като до момент това е най-доброто представяне на българин в тази спортна дисциплина.


Постижението му класира националния отбор на България на трето място във финалите на Световния шампионат за радиоуправляеми модели, който се проведе на 5 август 2016 г. в гр. Випава, Словения.


Младият състезател изказа благодарност лично на кмета Любомир Христов за финансовата подкрепа от страна на община Шумен, съобщиха от пресцентъра на кметството.


От своя страна кметът благодари на Ивайло за това, че достойно представя Шумен и България пред света и го увери, че и занапред може да разчита на пълното съдействие на общината за бъдещи още по-високи постижения.

 

БНТ

Коментари

Новини Варна