IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
17:02 | 11 август 2016
Обновен: 01:59 | 1 март 2024

Български ученик спечели световно състезание по информатика

Георги Бошев победи 400 000 конкуренти от над 130 страни

По материала работи: Пламен Янков
Български ученик спечели световно състезание по информатика

Дванадесетокласник от Бургас спечели световното състезание по информатика за ученици Microsoft Office World Wide Championship 2016.

 

Георги Бошев от Гимназията с преподаване на английски език „Гео Милев“ в град Бургас, постигна най-висок резултат в надпреварата, провела се в Орландо, Флорида. Българинът победи 400 000 участници от повече от 130 държави.


 
„Щастлив съм, че успях да се сертифицирам до това ниво. Ще продължавам да изучавам технологии, макар моите основни интереси да са в областта на медицината. Участвам във всички възможни мероприятия, организирани от училището, свързани с технологиите“, споделя Георги.


 
Димитрина Тодорова, учител по Информационни технологии на Георги Бошев, отбеляза, че през последните три години той се е подготвял изключително сериозно за участието си в световните финали заедно с преподаватели от Софийския университет.


 
„Надявам се неговият успех да мотивира колегите от гилдията да работят активно с учениците, за да постигнем още по-добри резултати. Георги показа, че с много труд, постоянство и упоритост няма невъзможни неща", каза още Димитрина Тодорова.

 

Нова тв

Коментари

Новини Варна