IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
18:10 | 11 август 2016
Обновен: 11:25 | 19 април 2024

Акция срещу безстопанствените коне провеждат във Враца

При повторно нарушение, пусканите на свобода животни ще бъдат конфискувани

По материала работи: Слав Велев
Акция срещу безстопанствените коне провеждат във Враца

Акция за спазването на общинската наредба за обществения ред беше проведена във Враца, съобщава "Дарик". При извършената проверка, с участието на зам.-кмета на Община Враца Мария Попова, ръководителя на звено „Инспекторат“ Галя Цветанова и директора на дирекция „Строителство и инфраструктура“ Нина Калеева, в района на голям хипермаркет в града са забелязани два коня без надзор.
 

Веднага на мястото, за оказване на съдействие при издирване и установяване собственика на животните, са извикани представители на полицията и ловецът на коне, който бе назначен от Община Враца за залавяне на свободно пуснатите животни в града.
 

Стопанинът на конете е открит и предупреден, чрез констативен протокол, да не оставя животните без надзор на територията на града. При следващо нарушение, извършителят ще бъде глобен, а безстопанствените коне - конфискувани.
 

През март, след получени множество сигнали от граждани, лично кметът на Община Враца Калин Каменов извърши проверки в няколко части на града, където са били забелязани безстопанствени коне. Тогава Каменов се срещна със собствениците на животни от кварталите „Младост“ и „Медковец“ и ги предупреди, че порочната практика ще се прекрати, тъй като конете застрашават живота на хората, създавайки предпоставки за възникване на катастрофи.
 

Проверките за безстопанствени коне във Враца продължават.

Коментари

Новини Варна