IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
20:39 | 23 август 2016
Обновен: 11:29 | 19 април 2024

Прощаваме се с Димитър Цонев в събота

Правят фондация за млади журналисти на името на популярния водещ

По материала работи: Ставри Таргов
Прощаваме се с Димитър Цонев в събота


Поклонението пред Димитър Цонев ще бъде в събота – 27-ми август – в църквата "Свети Седмочисленици" от 15,30 часа. Популярният журналист почина днес след като тежък инсулт.

"Близките на Митко молят всички, които го обичаха, да не носят цветя", съобщи БНТ. Вместо това сумите за тях, колкото и да са малки, да бъдат дарени на фондацията, която ще бъде създадена в негова памет и която ще подпомага млади журналисти.

 

Във фоайето на националната телевизия е поставена съболезнователна книга в памет на Димитър Цонев.
Зрителите ще го запомнят като водещ на информационната емисия "По света и у нас" и предаванията "Още от деня", "Неделя х 3", "Формула 5" и автор на 17 документални филми, припомнят от националната телевизия.
"Юрист по образование, журналист по призвание, когото зрителите харесваха и на когото вярваха. Той съобщаваше години наред знаковите събития от нашия живот и се вписваше в духа на времето с бърза реакция и ярко присъствие на екрана", пишат още от БНТ.

 

Освен че е автор на документални филма, Димитър Цонев участва и в няколко игрални филма – "Таралежите се раждат без бодли", "Спасението", "Ламята", "С любов и нежност", "Записки по българските въстания", "Концерт за флейта и момиче" и други.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна