IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:34 | 5 септември 2016
Обновен: 20:14 | 1 май 2024

Трима от ранените при мелето в Лом са с опасност за живота

В ромската махала на града са пропищели от лошия път

По материала работи: Ставри Таргов
Трима от ранените при мелето в Лом са с опасност за живота


Има опасност за живота на трима от пострадалите при снощната катастрофа в Лом. Това са шофьорът на ТИР-а, още един мъж и една жена, съобщи пред БНР д-р Васко Рангелов от болницата в Лом.

Там са осемте души, които пострадаха, след като тежкотоварният камион се вряза в къща в ромския квартал на града снощи.
Засега състоянието им е стабилно. Наблюдават се постоянно в реанимацията - четири в Хирургията, един в Ортопедия и трима в Реанимацията. Засега показателите са добри, направени са всички изследвания. Травмите са големи, посочи д-р Рангелов.

 

Камионът със софийска регистрация не успя да вземе завой и влезе в двора на къщата, където имаше хора.
33-годишен мъж загина на място при тежкия инцидент.
Лошата пътна мрежа е причина за вчерашния инцидент с ТИР в Лом. Това е мнението на жители на ромската махала в града, където камионът се вряза в къща.

 

Живеещите в махалата са разговаряли с депутата от ДПС Илия Илиев, написа той в съобщение до медиите. От партия "ДРОМ", чийто лидер е Илиев, ще поискат пълно разследване на случая. Пътят е с разрушена настилка и много дупки, разказват местните жители.

 

Заради тежката катастрофа Общинският съвет в Лом ще се събере на извънредна сесия на 7 септември, съобщи кметът Пенка Пенкова. На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за обезопасяване на шосето, което е входът на
Лом от София и Монтана и пътят е много разбит.
Пенкова заяви, че ще покани на заседанието всички депутати от региона и ще иска среща с премиера Бойко Борисов, на която ще настоява за отпускане на средства за спешен ремонт на въпросния път.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна