IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
17:04 | 5 септември 2016
Обновен: 11:35 | 19 април 2024

Община Ловеч вече има онлайн регистър на земеделските земи

Администрацията предостави и виртуален ПОС терминал

По материала работи: Ставри Таргов
Община Ловеч вече има онлайн регистър на земеделските земи


Община Ловеч създаде интернет-портал за отворени данни и онлайн регистър на земеделските земи. Администрацията предостави и виртуален ПОС терминал.Новите интернет услуги са създадени в изпълнение на разпоредбите на Закона за достъп до обществена информация и приет от Министерския съвет Списък от 119 набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат.

 

Община Ловеч е регистрирана в Портала за отворени данни и е вече е публикувала "Регистър на земи – общинска собственост", като продължава работа по подготовка за публикуване на останалите регистри, съобщи кметът Корнелия Маринова:

 

Той е създаден изцяло за подпомагане и улесняване на всички желаещи да наемат и стопанисват общински земеделски площи и в помощ на кметовете и кметските наместници. На сайта може да си види землището, начинът на трайно ползване, масивът, номерът на парцела и визуализация на самия парцел. Става въпрос за земите, които са извън урбанизираните територии.

 

Община Ловеч стартира и процедура по откриване на виртуален ПОС терминал, който ще бъде достъпен на интернет страницата на общината. С него ще бъде осигурена възможност за приемане на плащания на местни данъци и такси с банкови карти на територията на страната.

БНР

Коментари

Новини Варна