IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
18:10 | 11 септември 2016
Обновен: 02:11 | 27 април 2024

Над 6 км опашка от камиони се вие на "Дунав мост 2"

Пунктът работел от сутринта на пълен капацитет

По материала работи: Ставри Таргов
Над 6 км опашка от камиони се вие на "Дунав мост 2"


6,5-километрова опашка от тежкотоварни автомобили се е образувала на ГКПП „Дунав мост 2” на изход от страната, съобщи служител от Гранична Полиция.

 

"За товарните автомобили са отворени от сутринта две платна, а за леките автомобили само едно платно. От сутринта нито едно платно не е затваряно. На вход за България започна да се натоварва и в момента се сформира опашка, но не мога да уточня колко точно е дължината й. На вход също са отворени две платна за тежкотоварни и едно за леки автомобили. Това е пълният капацитет на пункта”, уточни дежурният граничен служител, цитиран от "Фокус".

 

Служителят обясни, че причината за натрупването на тежкотоварни автомобили на нашата граница е забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили през Унгария в събота и неделя.

 

"За да не чакат два дни на унгарската граница, те се нареждат при нас в неделя сутринта и чакат да преминат нашата граница. В 22:00 часа отпада забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили през Унгария и след като преминат през „Дунав мост 2”, те продължават пътя си”, обясни дежурният граничен служител.

Dnes.bg

Още по темата   6-километрова колона от ТИР-ове и автомобили на Дунав мост 2

Коментари

Новини Варна