IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
21:09 | 11 септември 2016
Обновен: 00:59 | 7 април 2024

Лятото се завръща: Температури до 32 градуса от утре

Възможно е да превали слабо в Югозападна България

По материала работи: Ставри Таргов
Лятото се завръща: Температури до 32 градуса от утре


През нощта над западната половина от страната облачността ще е разкъсана. На отделни места в Югозападна България със слаби превалявания от дъжд. Утре ще е предимно слънчево. Над източните райони ще има разкъсана, предимно средна и висока облачност. В следобедните часове временни увеличения на облачността ще има главно над Рило-Родопската област. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Това съобщи за "Фокус” дежурният синоптик от НИМХ към БАН.

 

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, на места намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините ще е предимно слънчево. След обяд временни увеличения на облачността ще има главно над Рило-Родопската област, но без валежи. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°.

 

Във вторник над страната ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево време. Вятърът ще е слаб от североизток. Минималните температури ще са между 12° и 17°, а максималните - между 25° и 30°.

 

В сряда и четвъртък ще има по-значителни увеличения на облачността, на отделни места ще превали слаб дъжд. От север, по-късно от североизток ще прониква хладен въздух и температурите в Дунавската равнина и Източна България ще се понижат с 3-4 градуса.

Dnes.bg

Още по темата   ТВ "Черно море" - Прогноза за времето 12.09.2016 г.

Коментари

Новини Варна