IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:24 | 15 септември 2016
Обновен: 12:18 | 22 март 2024

Голям пожар пламна на сметището в Ново село

Огънят пламнал малко след 16 часа и към мястото са били изпратени две коли с пожарникари

По материала работи: Борис Проданов
Голям пожар пламна на сметището в Ново село

Голям пожар избухна на сметището в Ново село. Районът около огнената стихия е потънал в гъст задушлив дим, а според очевидци има опасност от обгазяване.


Огънят пламнал малко след 16 часа и към мястото са били изпратени две пожарни. Още преди огнеборците, на мястото пристигнал кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев, за да се увери, че няма пострадали хора и че своевременно мястото ще бъде обезопасено.

Има и екип на полицията, който предупреждава шофьорите да избягват пътя, минаващ покрай огъня. Кметът на Ново село Тодор Атанасов до момента не се е появил на мястото.


Гори биологичното сметище, изградено през 2012 година на границата между Ново село и Триводици. Това е същият терен, на който през юли Общинският съвет на Стамболийски гласува да бъде изградено депо за компостиране на растителни отпадъци. Намеренията са да се премахне сегашното сметище и да се изгради модерна инсталация на стойност 3 милиона лева. Срещу решението на съветниците обаче кметът на Ново село организира протест.


От пожарната все още не могат да дадат информация за причината за пожара. Огънят е обхванал около 150 декара площ.


DarikNews

 

Още пожари: Бивш миньорски блок в село Атия изгоря до основи

Коментари

Новини Варна