IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
18:43 | 15 септември 2016
Обновен: 11:39 | 19 април 2024

Всички хотели и къщи за гости в Ловеч са резервирани за дните на рок фестивал

В момента се подготвя дворното пространство на бившата казарма за събитието

По материала работи: Борис Проданов
Всички хотели и къщи за гости в Ловеч са резервирани за дните на рок фестивал

Всички хотели и къщи за гости вече са резервирани за дните, когато ще се състои "Lovech Rock Fest" - 22 и 23 септември, съобщи кметът Корнелия Маринова.


По думите й в момента се подготвя дворното пространство на бившата казарма за рок събитието. Поставят се допълнителни ограждения, вече са оформени два входа, пейките в парка са подменени, боядисани, монтирани са нови осветителни тела. Предвидени са няколко шатри - за пресконференции със звездите и за продажба на сувенири, отделно ще има палатков лагер, павилиони за скара и бира.


Идеята на администрацията на Ловеч е постепенно и трайно да бъде цивилизована площта на бившата казарма и да бъде върната тя на гражданите, добави Маринова.


Администрацията предвижда това да става постоянно с различни събития, които ще бъдат ситуирани там, и така да стане една забава на рок културата. "Имайки предвид, че и в съседните на Ловеч градове Троян, Плевен и Левски също има такива рок концерти, защо да не направим едни рокмагистрали през региона, по който да развиваме туризъм, свързан с рок културата, наред с останалите потоци от гости", коментира кметът.


На сцената на "Lovech Rock Fest" ще излязат датската хард рок/хеви метъл група Pretty maids, немските Unisonic, Axxis и Rage, румънските Scarlet Аura и An Theos и българските "Кикимора" и "Конкурент".


Началото е 22 септември /четвъртък/ от 17.30 часа, като вратите ще бъдат отворени час по-рано. За деца до 14 години събитието е безплатно, но с придружител.


Ден преди рок фестивала - 21 септември, рок групата от Ловеч отпреди години - "Лъч", превърнала се в "Дъга", ще изнесе концерт "Стари звезди и нови надежди" на сцената на площад "Тодор Кирков".

 

БТА

 

Още по темата: Ясни са участниците в Lovech Rock Fest 2016

Коментари

Новини Варна