IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:46 | 29 септември 2016
Обновен: 11:43 | 19 април 2024

Над 700 ученици и 68 учители "евакуирани" от школо в Кърджали

В занятието бяха включени службите на Единната спасителна система

По материала работи: Борис Проданов
Над 700 ученици и 68 учители "евакуирани"  от школо в Кърджали

Над 700 ученици и 68 учители от СУ "Отец Паисий" в Кърджали бяха евакуирани в рамките на практическо учебно занятие за реакция при терористично нападение.


Всички обитатели в сградата на училището бяха изведени за по-малко от 5 минути. В занятието бяха включени службите на Единната спасителна система, имащи отношение към подобна ситуация. Всяка от тях показа отделните действия в ликвидирането на последствията от терористичния акт.


Оказана бе първа помощ на "пострадали" от доброволци към БMЧК, а служители на Спешна помощ транспортираха "ранените". Потушен бе огън в училището и бе направена демонстрация по залавяне на терорист.


Учението бе част от открития днес в Кърджали Европейски екологичен фестивал "Зелена вълна-21 век", организиран от ЕК, фондацията "Европейски екологичен фестивал" и община Кърджали. Сред гостите бе и Огнян Златев, ръководител на Представителството на ЕК у нас.


Той посочи, че днешното учение е без аналог по мащаб. Златев обясни, че с всяка изминала годна интересът към фестивала се увеличава, а екологичните филми, които се представят в рамките на форума, стават все по-интересни. Днес и утре в залата на Дома на културата ще бъдат представени повече от 20 филма за подготовка на населението за реагиране и справяне в критични ситуации, природни бедствия и аварии.


БТА

 

Прочетете още: Пожарникари "спасяваха" малчугани в ЦДГ „Златно зрънце“ (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна