IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
19:03 | 29 септември 2016
Обновен: 19:44 | 20 април 2024

Пожар изпепели почти цял хотелски комплекс в Бачково

По материала работи: Борис Проданов
Пожар изпепели почти цял хотелски комплекс в Бачково

Пожар избухна в хотелски комплекс в асеновградското село Бачково. Това съобщи за Actualno.com шефът на РСПБЗН-Асеновград инженер Величко Бришимов.


Пламъците изпепелиха целия ресторант. Унищожен е и последният етаж от хотела на комплекса плюс почти половината от останалите части на хотелската сграда. В потушаването на огъня участват по два противопожарни екипа от Асеновград и Пловдив. Гостите на хотела и ресторанта, както и целият персонал на комплекса са евакуирани своевременно и няма данни за пострадали хора, на този етап.


По информация на очевидци пожарът е пламнал от кухненското помещение. Официално това твърдение засега не е потвърдено и причините за случилото се са в процес на изясняване. Към този момент огънят е локализиран, но не е изгасен напълно.


„Доста време ще отнеме цялостното му потушаване, понеже има оборудване и горими материали в комплекса.“, обясни Бришимов. Дежурен екип от огнеборци ще остане на мястото на инцидента цялата нощ, за да реагира в случай на повторно пламване на пожара. Началникът на Пожарната в Асеновград изрази мнение, че големият размер на щерите вероятно се дължи на късно съобщаване за инцидента.

 

Прочетете още: Голям пожар гори край Бобошево

Коментари

Новини Варна