IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:39 | 8 октомври 2016
Обновен: 11:44 | 19 април 2024

Куфар с приказки "тръгва" към децата от малките населени места в Търговищко

По материала работи: Борис Проданов
Куфар с приказки "тръгва" към децата от малките населени места в Търговищко

Пътуващ разказвач и куфар с приказки, тръгнаха към деца от три търговищки села. Те ще се спират в читалищата в Давидово, Ралица и Баячево, където докосвайки се до вълшебния свят на приказките, 30 деца ще развиват своите комуникативни умения, ще подобрят българския си език, ще изградят позитивна нагласа към четенето, съобщиха от Клуба на нестопанските организации в Търговище.


В куфара на разказвача място намират и образователни играчки от "Библиотека на играчките" към Клуба. Първата спирка бе в село Давидово и премина при голям интерес от деца и родители.


Проектът "Приказки в куфар" се изпълнява от Клуб на нестопанските организации в Търговище и читалищата в трите села. Влизайки веднъж в местното читалище и библиотека родители и деца ще се запознаят и научат как да използват техните ресурси. А основната цел на проекта е да утвърди библиотеката като център на общността за придобиване на важни социални и образователни знания и умения.


Проектът "Приказки в куфар" е финансиран от конкурс за проекти "Библиотеката - активен участник в обществения живот" от Фондация "Глобални библиотеки" - България.

 

БТА

Коментари

Новини Варна