IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
16:59 | 17 октомври 2016
Обновен: 16:13 | 29 април 2024

Ремонтът на покрива на Плевенската панорама е започнал

По материала работи: Борис Проданов
Ремонтът на покрива на Плевенската панорама е започнал

В Плевен днес започна цялостен ремонт на покрива на архитектурно-художествения комплекс "Плевенска панорама - 1877". Това съобщи кметът на града Георг Спартански.


За най-популярния туристически обект в Плевен средствата са отделени от общинския бюджет. Годишно Плевенската панорама се посещава от около 80 000 - 100 000 туристи, българи и чужденци от над 40 държави.


Кметът допълни, че от ремонт се нуждае и голямата по площ покривна конструкция на художествената галерия "Илия Бешков". По думите му проблемът на тази сграда се е усложнил, защото от пода в централната й част е бликнала вода.


Със средства от бюджета на общината вече е завършен аварийният ремонт на покрива на спортната зала "Балканстрой", посочи Спартански. Той беше предприет спешно, защото имаше течове, които правеха терена в залата опасен за използване от баскетболистите на "Спартак" и гостуващите отбори от елитната баскетболна лига.


Спартански допълни, че общината е отделила нужните средства и е завършен ремонтът на покрива на художествената галерия "Дарението на Светлин Русев" - една от най-красивите сгради в центъра, съхранила шедьоври на повече от 100 световноизвестни български и чуждестранни майстори на изобразителното изкуство.


БТА

Коментари

Новини Варна