IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
17:31 | 25 октомври 2016
Обновен: 00:32 | 6 май 2024

Приемат документи за „Старт на кариерата“

Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда до 18 ноември т.г.

По материала работи: Ставри Таргов
Приемат документи за „Старт на кариерата“


Започна процедурата за набиране на кандидати за работа по програма „Старт на кариерата“, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика(МТСП) и Агенцията по заетостта(АЗ). Инициативата дава възможност на млади висшисти (до 29 години) да се трудят 9 месеца през 2017 г. в министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит в своята специалност.

 

По програмата са обявени 2 208 свободни бройки. 1494 са в министерства, институции и техните агенции и териториални поделения, 55 са за областни управи и 659 за общински администрации.

 

Диапазонът на търсените специалисти е обширен. Търсят се младежи, завършили специалности от областта на социалните, стопански и правни науки, както и информатика, компютърни системи и технологии, комуникационна и компютърна техника, инженерни специалности.

 

Работни места има и за специалисти в сферата на аграрните науки и ветеринарната медицина.

 

Желаещите могат да подават документите си в бюрата по труда до 18 ноември т.г. Условието за участие е тяхното образование и квалификация да съответстват на изискванията на заявените работни места по програмата.

 

Пълният списък на обявените свободни позиции по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване може да се намери на интернет-страниците на МТСП и на АЗ.

Черно море

 

Още по темата   Наемат 15 стажанти по „Старт на кариерата“

 

Коментари

Новини Варна