IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
12:30 | 29 октомври 2016
Обновен: 02:59 | 2 май 2024

Започна инициативата „Деца помагат на деца“

Стартът бе даден от министър Зорница Русинова

По материала работи: Ставри Таргов
Започна инициативата „Деца помагат на деца“


С инициативата „Деца помагат на деца“ целим да подкрепим децата от институциите да имат по-високи оценки в училище и да улесним тяхната социализация.

 

Това заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в Пловдив, където даде старт на кампанията. Тя благодари на Съвета на децата и на ДАЗД, че подкрепят инициативата й и заедно с доброволци ще помогнат на децата от центровете за настаняване от семеен тип да се справят в учебния процес.

 

„Надявам се да се включат много ученици и деца от цяла България и да помагат на своите връстници и на по-малките. Вярвам, че подобна инициатива ще бъде изключително полезна, вече имаме желаещи доброволци, готови да се включат.

 

Целта е децата да имат високи оценки в училище, защото добрият живот може да стане само с много знания“, каза министър Русинова. Тя благодари на двамата представители от Съвета на децата в Пловдив, които ще подкрепят един от първите центрове за настаняване от семеен тип, изградени в страната.

Черно море

Още по темата   Откриха център за безплатна правна помощ за социално уязвими във Варна

Коментари

Новини Варна