IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
17:32 | 29 октомври 2016
Обновен: 03:22 | 24 април 2024

Разкриха арена за боеве с питбули - закопчаха двама

Животните са обезобразени и живеят завързани на метални вериги

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Dnes.bg


Полицаи от Криминална полиция разкриха незаконна арена за боеве с кучета в Пловдив. От фабрика в индустриалната зона на града бяха спасени над 40 питбула, предаде кореспондентът на Dnes.bg.

 

Откритите животни са на различна възраст, като по някои от тях се забелязват сериозни наранявания.
Разкрито е помещение с професионално изградена арена за кучешки боеве, по която са установени следи от кръв. На територията на фабриката е открита и ветеринарна лечебница, където е оказвана помощ на участниците в нерегламентираните състезания.

 

Кучешките двубои се провеждали вътре в самата фабрика. Преди питбулите са се биели в циментов басейн, който след една от жалбите е бил заровен, а вътре в самата сграда е изграден тепих.
 
В едно от помещенията има изграден специален тренажор, където кучетата очевидно са били обучавани. Входът за боевете е бил 20 лева, като вътре се влизало само след препоръка от приятел.
Изяснено е, че кучетата са били тренирани за боеве от най-ранна възраст, а залозите по време на битките достигали 10 хиляди евро.

 

В ареста за 24 часа са задържани 48-годишният собственик на фирмата и 23-годишният му син.

 

Следобед кучетата бяха иззети и настанени в приют. Животните са частично обезобразени и живеят завързани на дебели метални вериги върху бетонови площадки.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна