IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
16:15 | 13 ноември 2016
Обновен: 08:32 | 20 април 2024

Кметът на Свищов е сформирал кризисен щаб заради силния вятър

Общината е набавила четири агрегата и соларни фенери за всички секционни избирателни комисии

По материала работи: Борис Проданов
Кметът на Свищов е сформирал кризисен щаб заради силния вятър

Кметът на Свищов Генчо Генчев е сформирал кризисен щаб заради силния вятър.


За БТА той коментира, че в сутрешните часове заради дървета, паднали върху електропреносната мрежа, е имало населени места без електрозахранване, но към този момент авариите са отстранени.


Общината е набавила четири агрегата и соларни фенери за всички секционни избирателни комисии, ако възникнат аварии в тъмната част на изборния ден, каза Генчев.


Той отбеляза, че дежурни екипи са обходили всички сгради със строителни скелета, за да се уверят че конструкциите са здрави.


Заради поривите на вятъра е имало паднали дървета по пътя Ореш-Совата, които са отстранени и движението се осъществява нормално.


В регионалната дирекция на пожарната са постъпили сигнали за изкоренени дървета и съборени покривни конструкции в Свищов, Велико Търново и Полски Тръмбеш, но информация за пострадали хора и материални щети няма, съобщи на БТА комисар Красимир Кръстев, началник на службата.


БТА

 

Още по темата: Паднали ламарини от покриви разтревожиха варненци |

Коментари

Новини Варна