IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 28°
Общество
20:09 | 19 ноември 2016
Обновен: 05:19 | 12 юни 2024

Поставиха елхата в Благоевград, ще я палят в началото на декември

По материала работи: Борис Проданов
Поставиха елхата в Благоевград, ще я палят в началото на декември

Голяма елха за Коледно-новогодишните празници вече краси площад "Георги Измирлиев" пред кметството в Благоевград. Дървото е с височина над 20 метра.


Елхата бе поставена с помощта на специализирана техника, а основата и е на 2,5 метра под земята, за да се осигури стабилност и сигурност, съобщиха от общината. Предстои коледното дърво да бъде украсено с хиляди лампички, светещи гирлянди и атрактивни празнични елементи. Вече е монтирана празничната украса и в по-голямата част на Благоевград - както в централната градска част, така и по кварталите.


Официално коледните светлини на площад "Георги Измирлиев" ще бъдат запалени в началото на декември, информираха от общинската управа. Тогава ще започнат и проявите, включени в Коледно-новогодишната програма. През целия декември на открити сцени и в залите на областния град общинското ръководство ще предложи на жителите и на гостите множество, концерти, изложби, базари и други празнични събития.


БТА

 

Още по темата: Греяно вино, сладкиши, канела... замириса на Коледа във Виена

Коментари

Новини Варна