IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:14 | 27 ноември 2016
Обновен: 06:45 | 26 април 2024

15-годишен афганистанец бере душа след инцидент в Елхово

Той е от задържаните след размириците в Харманли

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Булфото


15-годишен мигрант от Афганистан е с опасност за живота след инцидент в разпределителния център в Елхово. Засега няма официална информация какво е предизвикало тежката черепно-мозъчна травма, съобщи bTV.
Той е от групата задържани след размириците в Харманли, които бяха преместени вчера в Елхово.

Пострадалият е приет в спешното отделение на ямболската болница снощи около 21 часа. Придружен е от полицаи и е транспортиран от центъра за бежанци в Елхово.

 

"От направените консултации и компютърна томография се оказа фрактура на черепа и голям епидурален хематом. Обикновено причината за такива наранявания са тежки, сериозни удари", обясни д-р Валентин Вълчев от спешното отделение към МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

 

Момчето е откарано в Университетска болница в Стара Загора, където е направена спешна операция. Той остава на командно дишане с опасност за живота.

 

Над 100 мигранти от Харманли са настанени в бивш физкултурен салон на територията на гранична полиция-Елхово. Други се очаква да бъдат извозени в Любимец и Пъстрогор в центровете за бежанци от затворен тип.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна