IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:35 | 29 ноември 2016
Обновен: 12:09 | 12 май 2024

Няма затворени пътища и проблеми с движението заради снега

Над 3 хиляди снегопочистващи машини са на разположение за почистване на републиканската пътна мрежа

По материала работи: Пламен Янков
Няма затворени пътища и проблеми с движението заради снега

За момента най-интензивно вали в Западна България, проблеми с движението в страната или затворени пътища няма, съобщи БНТ. Над 3 хиляди снегопочистващи машини са на разположение за почистване на републиканската пътна мрежа. От Пътната агенция призовават шофьорите да карат внимателно и съветват, ако тръгваме на път, се информираме за актуалната обстановка на сайта на агенцията или чрез безплатното приложение за телефони LIMA.

 

В Източна България валежите започват да намаляват, най-снежно към момента остава в София и Западна България. Заради рязкото падане на температурите в усойните места има заледявания. В столицата над 120 снегорина обработват улиците, по които се движи масовият градски транспорт. Всички пътища от републиканската пътна мрежа са обработени и отговарят на зимните условия, увериха от Агенция пътна инфраструктура.

 

Има два пътни участъка, които има ограничения за автомобили над 12 тона. Това е пътят Батак Доспат и пътя Троян Карнаре. Като в тези два участъка ограничението е и заради интензивния снеговалеж, който води до загуба на видимост и практически се създава сериозна опасност самите водачи да изгубят трасето, по което пътуват, заяви Инж. Георги Златев - Агенция пътна инфраструктура 


Допълнителни екипи на Пътна полиция регулират движението на ключовите места в страната, където трафикът е особено интензивен и затруднен от зимната обстановка.

 

Четете още Задават се -10 градуса и поледици

Жълт код е обявен днес във Варна заради силен вятър

ТВ "Черно море" - Прогноза за 29.11.2016 г.

Коментари

Новини Варна